Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Между ГЕРБ и ПП Европейската комисия избра нашия кандидат за еврокомисар - по-подготвеният (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Между ГЕРБ и ПП Европейската комисия избра нашия кандидат за еврокомисар - по-подготвеният (ВИДЕО)

Борисов: Между ГЕРБ и ПП Европейската комисия избра нашия кандидат за еврокомисар - по-подготвеният (ВИДЕО) - Tribune.bg

Той отправи критика към ГЕРБ, че са скромни и не се хвалят с постигнатото

„Ресорът, който ни даде ЕК - между кандидатите на ПП и ГЕРБ, ЕК избра нашия кандидат. Това е хубаво да се знае. Захариева беше по-подготвеният кандидат. Ресорът, който Фон Дер Лайен даде на България най-ясно обрисува нашата програма като партия, и нейната програма като водещ кандидат на ЕНП. И неслучайно само при ГЕРБ дойдоха и председателя на ЕК, и на ЕНП. Само при мен, и при никоя друга партия“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в столичния район „Искър“.

И неслучайно ГЕРБ излъчи най-много евродепутати, добави той.

„Все си спомням нашите слогани - „Работа, работа, работа", а после забравяме да покажем на хората какво сме направили, хората - залисани в работа, забравят какво сме направили, допълни Борисов. Така ли се дава на една държава толкова важен ресор като този на Захариева, не е ли точно заради свършената работа през последните години? България е известна със своите специалисти, с мощната си индустрия, това е, което ни трябва“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Нашите евродепутати станаха заместник-председатели, членове на водещите комисии – по правосъдие, на комисията LIBE. Така ли се дава на една държава, излъчени от най-големите партии, такива ресори. Как се слагат такива хора на водещи позиции, ако се съмняват в нас?“, попита реторично той.

„Ресорът, който ни дадоха от ЕК, е точно този, който е важен за българите. България е известна със своите компютърни специалисти, своите системи, с мощната въоръжена индустрия – точно това, което ни трябва. Мисля, че това е голяма заслуга на нашата партия за това, което сме допринесли да може да се случи в България и съответно в Европа“, категоричен бе той. Заслугата за Захариева като еврокомисар е до голяма степен на ГЕРБ, каза още Борисов.

Той разкритикува отново управлението на столицата. „Какво се очаква от нас? Виждам, че вие непрекъснато се дразните на това управление на София, защото освен нашите проекти, които завариха от Фандъкова, други няма. Терзиев говори за зелена София, където изрязаха дървета на 50-60 години. Ако това се беше случило по наше време, то прост щеше да бъде чудо.

Може ли да отрежеш 40-50 годишно дърво и да кажеш "засадих две нови". Те няма построят нищо, те могат да се хранят само от сблъсък. Виждате колко е интересно, дори и в парламента. Всеки иска да е с нас", каза той.  

Борисов коментира и парите от Плана за възстановяване и устойчивост и вторият транш, който, за да бъде получен, трябва да бъдат приети няколко закона. Лидерът на ГЕРБ каза, че е възложил на всички юристи в партията преглед на законодателството, за да могат да гарантират какво ще се случи след изборите.

„Остава ни година и половина да се направят 95% от плащанията. Забуксува всичко, защото им се скараха олигарсите – кой да вземе 300-400 млн.“, добави Борисов.

„Не знам коя държава в Европа може да изкара по-добро метро от България в Европа, попита той, а в залата му отговориха Осло. Той поиска да се разгледа цената на съоръженията на километър.

„Ако не е поне 3 пъти по-скъпа (тази в Осло - бел ред), с коефициент цена, ние сме не на първо, а на най-първите места. Сложете цена на км и ще видите разлика между Осло и София. Аз съм го откривал по етапи с Барозу, Жан Клод Юнкер, Рампой. Да го има го дължат на нея, мен на вас. Защо Белград няма метро?", попита още Борисов.

Той заяви, че през следващата година МРРБ ще разполага с едва 1,2 млрд. лева за общински проекти, докато заявките ще бъдат на стойност около 5,6 млрд. лева. Борисов допълни, че не може да гарантира, че всички проекти ще бъдат реализирани.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че огромен проблем пред страната ще бъде мигрантската криза. Той заяви, че границата е „пробита“, след като бежанци биват залавяни по пътищата у нас. 

"Пълна мобилизация. Нямаме ли над 70-80 депутати, правителство няма да има. Убеждавайте хората да гласуват", заяви Борисов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети